У Мінрегіоні триває робота над оновленням державних будівельних норм щодо проектування й зведення об’єктів для зберігання харчових продуктів. Наразі оприлюднено відповідний проект технічного завдання, повідомили у відомстві.

Затвердження нових норм дозволить встановити сучасні вимоги до проектування та будівництва споруд для зберігання харчових продуктів. У процесі розробки буде враховано європейський досвід, вимоги щодо енергоефективності, пожежної та техногенної безпеки.

Нагадаємо, що чинні норми затверджені ще у 1988 році, а за цей період суттєво підвищилися санітарні вимоги, змінилися обладнання та технології обробки й подальшого зберігання харчових продуктів. Наприклад, на найбільших підприємствах на сьогодні замість холодоагенту використовується аміак.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
16 Серпень, 2021